Galleri Stenhallen 14-20 juni

Utställning i den vackra Stenhallen i Borgholm, Hantverkargatan 18, i korsningen mot Storgatan, nära Apoteket .

Jag målar Sveriges natur i en personlig men väsentligen naturalistisk stil. Här visar jag ett tjugotal oljemålningar i lite större format (½-1 m2). Jag har känt en särskild kallelse att skildra den svenska skogen. Jag är övertygad om att den svenska folksjälen är starkt knuten till upplevelsen av skogen. (Det måste ha varit en sorg för ölänningarna att ön under långa perioder var avskogad.)

Jag studerade vid Konsthögskolan i Stockholm 1977–82. Jag har inte arbetat med konsten som försörjning, men genom åren har det ändå blivit en hel del gjort. Det som visas täcker väsentliga delar av hela min produktion från 1990-talet till idag. Det inkluderar förutom naturskildringarna några grupporträtt och en symbolmättad triptyk.

Utställningshallen delas med skulptören Mia Sjösten som gjort många fina fågelporträtt i glaserad lera.

Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.